healthpromotion97

education

healthpromotion97

education

آغاز بسیج ملی کنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه



 وزیر بهداشت از آغاز «بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» از ۲۷ اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: زمانبندی اجرای طرح تا ۱۵ تیرماه ۹۸ است و هفتم مهر ماه همزمان با روز جهانی قلب نیز گزارش نهایی کمپین اعلام خواهد شد.

وضعیت تکاملی کودکان

اختلال تکاملی می‌تواند به شکل تأخیر در ادراک بینایی، شنیداری، لامسه‌ای‌حرکتی و همچنین بروز مشکلات حرکتی (مهارت‌های حرکتی درشت و ظریف)، مشکل در تعادل، تشخیص جوانب، جهت‌یابی، آگاهی و تصویر بدنی نمود پیدا کند  اختلالات تکاملی، یکی از شایع‌ترین مشکلات در کودکان است و تقریباً 15 تا 18 درصد از کودکان در جوامع مختلف، دچار ناتوانی‌های گفتاری، یادگیری و اختلالات رفتاری‌هیجانی و 25 درصد از کودکان، مبتلا به مشکلات جدی روانی‌اجتماعی هستند. در ایران میزان تأخیر تکاملی در کودکان بین 3/69 تا 4/31 درصد در حیطه‌های مختلف تکاملی گزارش شده است.


 

سفارش هایی برای تغذیه مناسب نوجوانان روزه دار

تغذیه مناسب ، تغذیه مناسب روزه داران
نوجوان برای روزه گرفتن در فصل گرما باید تغذیه مناسب داشته باشند و با تغذیه خوب خود را تقویت کنند تا اذیت نشوند.


مهم ترین سوالی که این روزها ذهن والدین را به خود مشغول کرده، بحث تغذیه نوجوانان است که فرزندمان چگونه روزه داری را در روزهای گرم و بلند تابستان می خواهد تحمل کند؟! 

خوردن سحریوعده سحری از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر این وعده از برنامه غذایی نوجوانان حذف شود، آنها به علت گرسنه ماندن در زمان طولانی، دچار مشکل کاهش قند خون می شوند که پیامد آن عوارض عصبی از قبیل احساس خستگی، بی حوصلگی، عصبانیت، خشم، افسردگی، سر درد، تشنگی، گرسنگی و... خواهد بود که نتیجه آن عدم موفقیت در امر روزه داری می شود. 

افطار با آب سرد، هرگزمعمولا یکی از مشکلات مهمی که در ماه های گرم سال به علت روزه داری و نخوردن آب در طول روز، گریبانگیر افراد می شود، این است که بسیاری از افراد به علت تشنگی، روزه خود را با آب سرد آن هم به مقدار زیاد باز می کنند که این کار می تواند از نظر سلامتی مشکلاتی مثل، دل درد، نفخ، تشدید ناراحتی های گوارشی، اختلال در هضم و جذب غذا، سوء تغذیه و... برای فرد در برداشته باشد. بنابراین بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر و عسل یا خرما، پنیر و چند عدد گردو شروع کنند.تغذیه مناسب

تغذیه مناسب

 

تغذیه مناسب

تقویت جسمانی و تغذیه مناسب نوجوانان روزه دار

 
افطار با غذای سبکافرادی که در ماه مبارک تغذیه سالم و صحیح ندارند بویژه نوجوانانی که وعده سحری را از برنامه غذایی خود حذف می کنند، در ساعات روزه داری بسیار گرسنه می شوند و به این دلیل به هنگام افطار، اگر معده خالی را پر از غذا آن هم غذاهای چرب و سنگین کنند، باعث سنگینی و اختلالات دستگاه گوارش شده که حتی ممکن است به حالت تهوع، اسهال، اختلال در هضم و جذب مواد مصرفی و دیگر ناراحتی های گوارشی منجر شود. 

تعادل در مصرف مواد شیرینمتاسفانه یکی از عادات نامناسب تغذیه ای نوجوانان، مصرف مواد شیرین به مقدار زیاد در وعده افطار است. بهتر است، تا جایی که امکان دارد، از مصرف مواد شیرین بخصوص زولبیا و بامیه پرهیز کنند، زیرا این مواد خوراکی، هم بیش از حد شیرین هستند و هم سرخ کردنی و خوردن آنها در وعده افطار، نه تنها سیری کاذب ایجاد می کند، بلکه موجب بروز چاقی و ناراحتی های قلبی و عروقی می شود. 

دیر شام نخوردندر این ماه معمولا دیر شام می خورند. به این ترتیب، فاصله بین صرف شام و خواب کوتاه می شود. در نتیجه به علت بی تحرکی پس از شام، دستگاه گوارش سنگین شده و موجب ایجاد اختلال در خواب شبانه می شود. همچنین باعث بی اشتهایی فرد برای صرف سحری شده، که نتیجه آن به علت افت قند خون، باعث ایجاد گرسنگی، تشنگی، ضعف، خستگی، عصبانیت، سردرد و سرگیجه می شود. 

به موقع بیدار شدنوعده سحری را نباید با عجله و تندتند بخورید. کمی زودتر بیدار شدن و مصرف یک میوه یا کمی سالاد می تواند باعث تحریک اشتهای فرزندمان گردد. این نکته مهم است از آنجایی که دریافت کالری و پروتئین نوجوانان نباید در طول ماه رمضان تغییر کند، بهتر است که وعده ناهار در سحر و صبحانه در افطار میل شود و یک ساعت پس از افطار نیز شام سبکی مصرف شود، اما از آنجایی که فاصله کوتاهی بین افطار تا سحر وجود دارد بهتر است شام به همراه افطار میل شود، اما باید غذا را به آرامی بخوریم، زیرا مصرف سریع مقادیر زیاد غذا و اشباع شدن ناگهانی معده، باعث ایجاد اختلال در جریان خون شده و موجب بروز ناراحتی گوارشی می شود.

 

تغذیه مناسب

تقویت جسمانی و تغذیه مناسب نوجوانان روزه دار

 
مصرف آب به میزان لازمدر این روزهای گرم و بلند تابستانی مهم ترین مساله برای روزه داران تامین آب بدن است. زمانی که با فرزند دلبندمان پای سفره افطار می نشینیم و افطار می کنیم، بهتر است برای رفع تشنگی تنها به نوشیدن آب اکتفا نکنیم، زیرا مصرف بیش از حد آب هم مشکلات خاص خود را به همراه دارد. در کنار هشت لیوان آب بین افطار تا سحر، می توانیم از دمنوش هایی مثل گل گاوزبان، چای سبز، چای کمرنگ، شیر و میوه های آب دار مانند هندوانه و خربزه و خوردن سبزیجات از جمله شوید و جعفری و سالاد کاهو نیز استفاده کنیم. 
این نکته مهم است، مصرف آب زیاد در هنگام سحر نه تنها از تشنگی ما در طول روز نمی کاهد، بلکه می تواند با رقیق کردن آنزیم های گوارشی باعث بروز مشکلات گوارشی فراوان نیز گردد. همچنین از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی بپرهیزید، زیرا این دسته از غذاها عطش بدن را بیشتر می کند و سیری کاذب به وجود می آورد. برای مثال، یک بشقاب ماکارونی به همراه دوغ کم نمک در کنار سبزیجات یک وعده کامل غذا برای نوجوانان است. در حقیقت مصرف ماست و دوغ را نوجوانان عزیز ما جدی بگیرند، زیرا پروتئین و کلسیم داخل لبنیات حالات فیزیولوژیکی بدن را به بهترین شکل خود می رساند.